Семинар: Еврофинансирането в България- какво се случи и какво да очакваме

Асоциация на европейските журналисти-България и Европейската инвестиционна банка организират среща на тема "Еврофинансирането в България- какво се случи и какво да очакваме". Събитието ще се проведе на 9-ти юни от 10,00 до 13,00 ч. в Инфо центъра на Представителството на Европейската комисия в България на улица Московска 9, София.

Срещата ще започне с представяне на дейността на Европейската инвестиционна банка в България , която ще направи Душан Ондрейчка от пресслужбата на финансовата институция в Люксембург. Презентацията на Душан Ондрейчка ще бъде на английски език.

Независими гледни точки по основните проблеми в усвояването на еврофондовете в България в сегашния програмен период и как да бъдат избегнати те в следващия ще дадат:

Андрей Лалов – експерт по европейските фондове, участвал в създаването на ОП Конкурентоспосбност; Тайра консулт

Драгомир Константинов – анализатор по въпросите на европейските фондове с 13 години стаж, член на секретариата на Гражданската коалиция за устойчиво ползване на Фондовете на ЕС.

Мартин Петков – експерт и лектор по структурните фондове, Консулто България

Организаторите ще изпратят до ресорнитте институции предложенията, направени по време на дискусията.

Входът за събитието е свободен, но тъй като местата са ограничени, участие се заявява предварително на: team @ aej-bulgaria.org

С благодарност за подкрепата на: